Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
petak, 24. veljače 2017.
Recept za KOLAČ “PUSTINSKA OLUJA” – Provjereno najbolji recept koji postoji !!!
Nemojte puno kontati nego odmah pripremite sastojke i napravite savršen kolač.
Nije potrebno puno para,truda i sastojaka.
SASTOJCI:
7 jaja
15 kašika šećera
200 gr brašna od kokosa
250 gr margarina
100 gr mliječne čokolade ili za kuhanje
2 kesice šlaga od vanilije
NAČIN PRIPREME:
Krema:
Umutite bjelanca pjenasto dodajte 7 kašika šećera.
Nakon što sve umutite dodajte kokos i ponovo mutite.
Smjesu prelijte u pleh za pečenje koji treba da pouljite.
Pecite na 170°,15 minuta.
Fil:
U posudi umutite žumanca i 8 kašika šećera.Dodajte margarin mutite i dodajte istopljenu čokolad (istopiti sa 2 kašike ulja,ohladiti).
Sjedinite sve.
Krema:
Umutite šlag kreme po uputama na kesici.
Ohladite koru i na nju namažite fil,zatim šlag od vanilije.
Kolač stavite u frižider na 2 sata,a zatim poslužite.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar