srijeda, 12. travnja 2017.

POGOTOVO ONE S CRNIM TOČKICAMA: ZNATE LI ŠTO SE DOGAĐA VAŠEM TIJELU AKO POJEDETE DVIJE BANANE DNEVNO?(VIDEO)







Banane sigurno spadaju u jedno od omiljenih voća, pogotovo ako pitate djecu. No jeste li znali kakve zdravstvene koristi možete imati ako pojedete samo dvije banane dnevno?
Osim što su ukusne, one daju energiju i opskrbljuju tijelo hranjivim tvarima. Kalij, B vitamin, razna vlakna i kalcij, tvari su od kojih će vaš organizam savršeno funkcionirati, a upravo dvije banane sadrže potrebnu dnevnu količinu. Ako ste pomislili da su banane s tamnim točkicama pokvarene, istina je zapravo suprotna. Kad na banani nastaju tamne točkice one su najzdravije, jer se tada formiraju tvari koje su sjajne u borbi protiv raka – citokina TNF-a.
1. Krvni tlak
Imate li visoki krvni tlak? Banane su siromašne natrijem, ali su zato bogate kalijem, zbog čega su izvanredna prehrambena namirnica za krvni tlak i zdravlje srca.
2. Zatvor
Imate li problema s probavom? Ako vam treba pomoć, vlakna koja sadrže banane učinit će trik.







3. Energija
Banane su pune vitamina, minerala i ugljikohidrata s niskim glikemijskim indeksom, zbog čega su izvrstan izvor brze energije. Upravo ih to čini idealnim zalogajem prije vježbanja. Uz to, postoji i dodatni bonus – kalij će spriječiti grčeve u mišićima.
4. Žgaravica
Ako patite od žgaravice, upamtite da banana sadrži prirodne antacide koji neutraliziraju klorovodičnu kiselinu u želučanom soku.
5. Anemija
Nedostaje vam željeza? Banana stimulira proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina.
6. Depresija
Jeste li znali da banane sadrže triptofan? Naše tijelo ga pretvara u serotonin, kemijski spoj koji nas opušta i čini sretnima.

net.hr

Nema komentara:

Objavi komentar