nedjelja, 12. lipnja 2016.

Pavlaka sa sosom od malina

PAVLAKA SA SOSOM OD MALINA

Za 4 osobe potrebno je:
250 g malina,
40 g šećera,
10 g želatina u listićima,
1 pomorandža,
0,5 l slatke pavlake,
1 štapić vanile i
50 g šećera u prahu.

Sos od malina:
u šerpicu sipajte 200 g malina, kristal- šećer, rendanu koru pomorandže i sok od pola pomorandže. Kuvajte sve na tihoj vatri 10 minuta, dok deo tečnosti ne ispari.

Potopite želatin u hladnu vodu, ocedite ga i iscedite. Rastopite ga u šerpici na tihoj vatri s 1 dl pavlake, šećerom u prahu i semenkama iz štapića vanile. Dobijenu smesu sipajte u tankom mlazu u jedan sud u koji ste sipali dl pavlake.
U staklenu činiju sipajte 2 kašike krema od pavlake i stavite u zamrzivač da se stegne. Potom dodajte tanji sloj sosa od malina, pa pravite slojeve na isti način dok ne utrošite sve sastojke, ali sa strane sačuvajte 2 kašike sosa od malina.
Stavite desert da odstoji u frižideru 4 sata.

Pred serviranje, slatkiš ukrasite preostalom umućenom pavlakom koju ste pomešali sa sosom od sačuvanog sosa od malina i preostalim celim malinama.

Nema komentara:

Objavi komentar