četvrtak, 16. lipnja 2016.

Turski kolač

TURSKI KOLAČ

Sastojci:
Za puding:
1 litar mlijeka
2 kašike kakaoa
1,5 fildžan nišeste/ gustina ili mala šoljica
1 fildžan brašna
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
50 grama margarina

Kokos: 
1 čaša mlijeka
1 šlag krema za kolače

Priprema:

Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provrije skloniti sa vatre i dodati vanilin šećer i margarin.
Miješati dok se margarin ne istopi. Tepsiju posuti sa kokosom (što više to bolje) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom. Ostaviti u frižider 30 minuta.

Šlag kremu izmutiti sa mlijekom i kada izvadite kolač iz frižidera premazati šlag kremom. Ponovo vratiti u frižider na 1 sat.
Rezati na pravougaonike i nožem polahko urolati.

Nema komentara:

Objavi komentar