ponedjeljak, 18. srpnja 2016.

Turske kocke

TURSKE KOCKE 


SASTOJCI:
125 g maslaca, omekšalog
150 g šećera
4 jaja, žumanjci odvojeni od bjelanjaka
500 g kiselog mlijeka
½ čajne žlice ekstrakta vanilije
400 g pšenične krupice
1 žlica praška za pecivo
100 g listića badema za posip

Sirup:
200 ml vode
200 g šećera
Sok od 2 limuna


PRIPREMA:
1. Za sirup pomiješati sve sastojke, zakuhati, a zatim smanjiti plamen i kuhati na laganoj vatri 5 minuta. Odložiti da se ohladi.
2. Maslac i šećer pjenasto miješati 4 minute.
3. Žumanjke umiješati jedan po jedan.
4. Kiselo mlijeko i ekstrakt vanilije umiješati.
5. Pšeničnu krupicu pomiješanu s praškom za pecivo postepeno umiješati.
6. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i lagano umiješati u smjesu s krupicom
7. Smjesu ravnomjerno rasporediti u papirom za pečenje obloženi četvrtasti oblik (cca 25x25cm).
8. Kolač peči u prethodno zagrijanoj pećnici na 180˚C oko 35 minuta ili dok nije pečen (trik s čačkalicom).

9. Vrući kolač nabockati čačkalicom i preliti ohlađenim sirupom. Ostaviti u obliku za pečenje dok se ohladi, zatim posuti listićima badema.
10. Kolač izvaditi iz oblika za pečenje, narezati na kocke i poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar