subota, 29. listopada 2016.

Šnicle u pavlaci

Ispržene pa lagano prokrčkane šnicle su veoma mekane i preukusne, posebno kad se zaliju sa neutralnom pavlakom ( pavlaka za kuvanje ). Uz takvu vrstu šnicli bilo koji prilog je odličan jer već imamo i meso i predivan sos, tako da pečeni krompir iz rerne, pire ili bilo koji rižoto ili povrće se idealno slažu uz ovo jelo. Mi smo poslužiti uz pečeni krompir i salatu od pečene paprike.


Sastojci:
800 gr šnicli ( ili po želji , gramaža može biti i veća, samo ćete doliti još malo vode )
so i biber
brašno
250 ml neutralne pavlake
100 ml ulja


Priprema:
Šnicle izlupajte i posolite i blago pobiberite.
Ostavite da odstoje 10 minuta.
Zagrejte ulje pa svaku šniclu uvaljajte sa jedne strane u brašno i spustite u vrelo ulje tu stranu koju ste uvaljali u brašno.
Pecite nekoliko minuta sa jedne i nekoliko minuta sa druge strane ( 2 – 3 min ).
Izvadite šnicle kako ih pečete na jedan tanjir.
Kada ste šnicle ispekli, najbolje da je u dve ili tri ture, da brašno ne bi gorelo vratite šnicle, poslažite ih i prelijte sa 200 ml vode.
Poklopite, smanjite vatru i ostavite da polako krčkaju 30 minuta.
Zalijte nakon tog vremena sa neutralnom pavlakom, prodrmajte tiganj ili posudu i ostavite da krčka još 10 – 15 minuta.
Poslužite šnicle tople.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar