Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
petak, 11. studenoga 2016.
Čokoladni mus
Sastojci:
40 gr. šećera
1 kesica vanillinog šećera
3 jaja (odvojena)
40 gr. putera
200 gr. čokolade za kuvanje
šlag (opciono)
maline (opciono)
Priprema:
Čokoladu isecite na manje kocke pa je zajedno sa puterom otopite na pari.
U međuvremenu, umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer.
U ohlađenu čokoladu dodajte 3 žumanceta, pa pažljivo pomešajte sa smesom od belanaca.
Sipajte u manje posude/čaše i ostavite bar 4 sata da se stegne u frižideru.
Dekorišite neposredno pre posluživanja (šlagom i/ili malinama).
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar