Male tajne velikih majstora kuhinje... COOLINARSTVO sadrži recepte sa slikama, objedinjuje recepte iz cijelog svijeta na jednom mjestu i svakoj kuharici olakšava svakodnevno pripremanje hrane
petak, 11. studenoga 2016.
Jang kocke
BISKVIT
3 jaja
80 g margarina
150 g šećera
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
5 žlica mlijeka
350 g brašna
KREMA
3 pudinga okusa čokolade
60 g šećera
100 g maslaca
po želji par kapi arome
DODATAK
petit keks
20 g bijele čokolade
Recept – Jang kocke
Biskvit za jang kocke
Električnim mikserom izmutite jaja sa šećerom pa dodajte margarin sobne temperature.
Prašak za pecivo pomiješajte sa brašnom i dodajte smjesi sa jajima.
U smjesu za biskvit dodajte kakao i mlijeko pa sve dobro izmiješajte.
Od smjese razvaljajte 4 tanke kore i pecite na obrnutom limu oko 6 minuta na 180 °C.
Krema za jang kocke
Puding pripravite prema uputstvu s vrećice.
U ohlađeni puding dodajte izrađeni maslac i aromu po želji.
Slaganje jang kocki
Prvu koru premažite kremom i poslažite petit keks prethodno umočen u malo mlijeka.
Preko petit keksa ponovno premažite kremu pa pokrijte drugom korom.
Tim redoslijedom slažite dok ne potrošite kremu i biskvit.
Za premaz zadnje kore u kremu možete dodati kockicu izrendane bijele čokolade.
Ostaviti da se ohladi i stisne.
Napomena: Da biste kore razvaljali što lakše i bez pucanja možete koristiti prozirnu foliju!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar