ponedjeljak, 28. studenoga 2016.

Rafaelo kolač




Rafaelo kuglice, kao kolači i torte sa rafaelo ukusom su jedno od najukusnijih slatkiša.
Za sve ljubitelje kokosa i bele čokolade
rafaelo kolac
Sastojci:
Sastojci za prvu koru:
 3 jaja
 100 g šećera
100 ml ulja
100 ml mleka
100 g šećera
 200 g brašna
1 kesica praška za pecivo (10 g)


Priprema:
Odvojite jaja, žumanca pomešajte sa 100 g šećera, mleoma i uljem.
Ulupajte belanaca sa ostalih 100 g šećera, pomešajte sa žumanca i na kraju dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Peći 20-25 min. na 180 stepeni.
Sastojci za koru 2:
– 5 belanaca
– 150 g šećera
– 150 g kokosa
– 2 kašike brašna
– 1/2 kesica praška za pecivo
– vanila extrat
Priprema:
Ulupati belanaca sa šećerom. Dodajte kokos, brašno pomešano sa praškom za pecivo i extrat vanile i sve promešajte varjačom ili žicom, nikako mikserom. Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni 20-25 min. Ostavite da se ohladi.
Krem:
– 700ml slatke pavlake
– 750 g bele čokolade
– 1-2 kašike kokosovog likera
– 1 želatin
Želatin potopiti u vodu (5-10 minuta), nakon toga stavite posudicu u mikrotalasnu ili na šporet da se zagreje, ne smete dozvoliti da provri.
Zagrejte slatku pavlaku na pari (lonac u lonac), kada voda počne da ključa i da zagreva pavlaku dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok se sve ne otope. Uklonite sa vatre pa odvojite tri kašike i njima dodajte onaj želatin pa dobro izmutite. Tako napravljen želatin istresite u krem od slatke pavalake, dodajte kokos liker pa sve izmiksirajte.
Filujte prvu koru sa pola fila pa stavite drugu koru pa drugi deo fila, pa sve pospite kokosom. Po želji možete dodati kokos u fil.
Redjajte sve u dubokoj posudi ili kalupu, ostavite preko noći u frižideru pa poslužite sutradan.

Nema komentara:

Objavi komentar